Industrieventyret i Moss

Industrieventyret i Moss

Mossingen Paul Norberg skriver en lokalhistorisk bok om Industrieventyret i Moss. Boka går snart i trykken og vil sannsynligvis være i salg hos bokhandlerne før sommerferien.

Industrimangfoldet i Moss gjennom hele 1900-tallet var helt særegent i Norge. Variasjonen av industribedrifter var unik, og flere bedrifter var markedsledende nasjonalt; og noen oppnådde også internasjonal anerkjennelse; som Helly Hansen og TrioVing. Mange mossinger har et spesielt forhold til disse bedriftene. Enten de har jobbet ved en eller flere av disse arbeidsplassene, eller ved at de har slektninger og venner som har vært ansatt. 

Boka tar for seg 15 bedrifter, og har i tillegg et kapittel, av Mossepatriot Jon Roth Nilsen, om hvordan industrireisingen startet i området Vansjø/Fossen. Paul Norberg har selv jobbet ved flere av byens industribedrifter, men også tilegnet seg kunnskap om Mosseindustrien som journalist og redaktør i Moss Dagblad.

Fra 2014 til 2021 skrev han ukentlig byhistoriske artikler i Dagsavisen Moss Dagblad. Historielaget er glad for at industrihistorien blir skrevet, og støtter prosjektet med 30.000 kroner.

Her signerer Paul Norberg og leder i Moss Historielag Kristian Hjortkær Hansen avtalen.