Den 08. desember var det 48 medlemmer som hygget seg på historielagets julebord i Rundhuset i Nesparken.

Tidligere direktør hos Peterson, Jan Erik Edvardsen kåserte om livet på Cellulosen.

Så ble det servert god mat levert av Acatering med valgfritt drikke. En quiz med lokale spørsmål ble gjennomført før de gode samtaler startet. Med stor plass mellom kohortene og munnbind på gjester når de forsynte seg, var smittesikkerheten ivaretatt.

Historielagets styremedlemmer sørget for pynting og servering - med hjelp av 2 flinke ungdommer.

Medlemsmøtet 17.11.21

Moss historlelag hadde invitert til medlemsmøte omkring Tordenskjold.  Fordragsholder var Lars Wessel Johnsen.

Det var 20 medlemmer som fikk en engasjerende presentasjon om Tordenskjold av Lars Wessel Johnsen - som er ætling av bror til sjøhelten.

Han fortalte med bilder og film om slaget i Dynekilen, Tordenskjolds besøk på Larkollen og i Moss, samt den dødelige duellen i Tyskland.

Lars Wessel Johnsen har skrevet bok om Tordenskjold og hans samtid.
Boka tilbys medlemmer av Moss Historielag til redusert pris kr 350 ved å sende en sms til 99720019.

Tekst og foto: Hanne Luthen

Vandringen i Nordre bydel ledet av Svein Åge Lauritzen var vellykket. Mange ble overrasket over hvor vakkert og velholdt dette 50 år gamle boområdet er.

Nedanfor er der lenke til protokoll fra årsmøtet 2020 i Moss historielag.

Protokoll er underskrevet og godkjent av årsmøtet.

Protokoll fra årsmøtet 2020.

Etter årsmøtet fortalte 90-årige Per Sommernes om sin barndom i Kina og jobben på det norske militærsykehuset under Koreakrigen.