6.1 Bergersborg

6,1. . Kaldes bærjers.

Nyere Navn, udentvivl efter Berger som Familienavn eller som Fornavn (se Aasens Navnebog under Berge). Sidste Led er nu sløifet i dagligt Brug. Lignende Sløifning af sidste Sammensætningsled forekommer ikke sjelden ogsaa ved noget ældre Navne, som Vandraas i Vestby for Vandráðsruð, af Mandsnavnet Vandráðr, og Baankall i Østre Aker for Barnakarlsruð, af Tilnavnet barnakarl.

Tilbake til indeks

Mossekonvesjonen, del 1

Moss bibliotek i samarbeid med Østfold kulturhistorie og Østfold fylkesbibliotek.

Mossekonvesjonen, del 2

Mossekonvesjonen, del3

Østfoldmuseene

Østfoldmuseene er stiftelse bestående av museer og avdelinger i Østfold.

Du er her: Home Kulturminner Gårder i Moss 6.1 Bergersborg