19 Bevøen

19. . Udt. bévøia. -- œyna Bæðion (Akk.) DN. III 9, 1264 i Bædo, Bedo DN. V 331 c. 1410. Jfr. Beðjusund (i andre Haandskrifter Bæðu-, Beðu-) Haakon Haakonsens Saga Kap. 228 (Fornm. s. IX 505).

Beðja f. er den bedst bevidnede Form fra MA. Er en Ø ved Nord- spidsen af Jeløen. Kunde tænkes at være det Ord Bedja, der hos Aasen an- føres med Betydning: Leie, Rede for Dyreunger, hvilket vel kunde tænkes brugt som Stedsnavn, lige saa vel som f. Ex. Reiðr, Fuglerede (se No. 5).

Tilbake til indeks

Mossekonvesjonen, del 1

Moss bibliotek i samarbeid med Østfold kulturhistorie og Østfold fylkesbibliotek.

Mossekonvesjonen, del 2

Mossekonvesjonen, del3

Østfoldmuseene

Østfoldmuseene er stiftelse bestående av museer og avdelinger i Østfold.

Du er her: Home Artikler 19 Bevøen