Prosjektleder for Moss kommunes 300-års jubileum - Trygve Nordby - ga en interessant  og detaljert orientering om planene for jubileumsfeiringen. Det var 56 medlemmer som engasjert fulgte med på hvordan gjennomføringen var tenkt. Trygve fikk også tydelig fram at det ikke kun er 300-års jubileet som feires, men også etabelringen av nye Moss kommune (sammenslåingen av Moss og Rygge). Vi ble oppfordret til å følge med på den løpende konkretiseringen av planene  og annen informasjon på <www.moss2020.no>. Før orienteringen fra Trygve Nordby fikk de fremmøtte en flott orientering om arbeidet i Kulturminnegruppa ved Arild Austad. Arild oppfordret oss til å bruke Moss Historielag sin hjemmeside for å studere registrerte kulturminner i vårt distrikt, og han ser gjerne at vi melder uregistrerte kulrurminner til Kulturminnegruppa.

Skolemangfoldet i Moss

Torsdag 25. april kl. 11.00 har Moss Historielag møte på Justus på Orkerød om Videregående skoler i Moss i historisk perspektiv - et mangfoldig bilde ”. Det er tidligere rektor ved Kirkeparken videregående skole, Elisabet Gjerstad, som forteller. I år er det 80 år siden det første russekullet fra Moss kommunale høyere skole ble uteksaminert. Siden den gang har det vært mange utdannelser på samme nivå. Byen har hatt fire videregående skoler i disse årene, Kirkeparken, Malakoff, Vårli og Mosseporten. Det var også private yrkesskoler innen tekniske fag, husstell og handel. Men allerede på slutten av 1800-tallet kom det første skoletilbudet i byen ut over folkeskolen. Dette vil Gjerstad fortelle om, og hun håper at mange som har gått på de forskjellige skolene kan bidra med historier. Velkommen til Justus torsdag 25. april.  

Onsdag 22. mai avholdes det medlemsmøte på Bylab. Møtet starter kl 19:00. Byantikvar Berit Kolden vil foredra om kulturminner og kulturmiljøer i Moss, og om arbeidet med felles kulturminneplan for Moss/Rygge fra 2020. Det vil også bli en kort orientering om arbeidet i Transkriberingsgruppa ved Eilert Hansen.

Onsdag 12. juni kl 11:00 avholdes det medlemsmøte på Justus. Sogneprest Anders Leknes vil fortelle om kirkene i Moss.

Bli medlem

Send epost til Moss Historielag og betal kontigent.
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Medlemskontigent: kr 350,- pr. år.
Bankkonto: 1080 30 51416

Nettbesøk

Idag198
Igår424
Denne uka1419
Denne måneden6869
Totalt2159789

Visitor Info

  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown