JustusArild og TageMoss Historielag har flyttet inn på Justus på Orkerød. Søndag formiddag 13. oktober åpnet vi våre nye lokaler i det røde murhuset på Orkerød. Med «Åpent hus» ble det både vafler og kaffe på de fremmøtte, ca30 personer.

Og ettersom åpningen av kontorene var et faktum, møtte ordføreren opp med en blomsterbukett til historielaget. Og lederen vår, Arild Johnsen, sa at han ikke hadde ikke forventet å se noen fra kommunen her en søndags morgen. Han var derfor strålende fornøyd med at ordfører Tage Pettersen brukte søndag formiddag til å komme på Moss historielags åpning av sine nye lokaler på Justus.

MOSS HISTORIELAG HAR SATT KULTURMINNEPLANEN PÅ DAGSORDEN.

I et meget godt besøkt medlemsmøte i Moss Kunstgalleri tirsdag kveld orienterte byantikvar Berit Kolden om kulturminneplanen for Moss som har den formell  tittelen: Kommunedelplan for kulturminner, kulturmiljøer og kulturlandskap for perioden 2017-2029.

Moss Historielag

Årsmøte 27. februar 2018 i Kunstgalleriet

37 medlemmer til stede.

Bilfabrikken på Kambo
tema i Moss Historielag

Torsdag 18. oktober kl.19.00 er bilfabrikken på Kambo tema for et åpent møte Moss Historielag arrangerer på Moss Bylab i Dronningensgt, vis a vis Kirkeparken v.g. skole.

Gullsporen i Moss Historielag

Fra 1. januar 2020 blir kommunevåpenet til Rygge med gullsporen som motiv, byvåpen for storkommunen Moss. I den anledning holdt Knut Funderud et kåseri om gullsporen og mossekråka på julemøtet til Moss Historielag onsdag 28. november på Røed på Jeløy.