Kulturminnedagene 2017

Kulturminnedagene 2017 9.-17.september

• Lørdag 9.sept kl 12.00:
    Vandring langs Mosseelva, fra Storebro til Krapfoss, vannkraft og vannveier, arrangør Mossefossens Venner. Vandringen starter ved Storebro, går over Bærja forbi Sponvikdammen, gjennom Nesparken, over not Furututen/Tollertangen til steinalderboplassen ”Helleren" under Gunhildåsen. Fortsetter forbi Gjerrebogen til Skytterhuset og Holmsbo. Følger Nordre Elvegate til Krapfossbrua, og avslutter ved ”slusa" der Krapfossen lå. Leder av Mossefossens Venner Per-Arild Simonsen vil lede vandringen og det blir flere opphold med korte foredrag underveis.

• Lørdag 9.sept kl 12.00-15.00:
    Moss bryggerimuseum, Henrich Gerners gate 10 holder åpent.

• Søndag 10.sept kl 12.00:
    Historiske hager - vandring på Alby og Grønli gård, arrangør Moss historielag. Vandringen vil bli lagt til de historiske hagene på Grønli og Alby. Vi møtes kl. 12.00 på parkeringsplassen på Alby og går deretter til Grønli hvor vi samler oss ved inngangen til parken fra Biørn Bjørnstadvei. Etter vandringen på Grønli går vi videre til Alby hvor hovedvekten vil bli lagt på eiendommens historie og parkens betydning. Leder av Moss historielag Arild Johnsen vil være guide.

• Søndag 10.sept kl 12.00-15.00:
    «Fra Moss jernverk til Peterson fabrikker», Verket 20, åpen kafe, arrangør Moss by- og industrimuseum.

Totalt1986350